Eva Hettmer predstaví v Galérii mladých Divočinu

25.06.2012 Nitra

Nitra 25. júna (TASR) – Novú kolekciu malieb predstaví v nitrianskej Galérii mladých nitrianska výtvarníčka Eva Hettmer. Jej obrazy prenesú divákov do sveta in-tolerancie vzájomných vzťahových situácií nielen v ríši zvierat, ale i vo svete ľudí. „Výstava Divočina sa usiluje poukázať na ne-komunikáciu, ktorá by mala možnosť riešiť problematické momenty, upozorňuje na negatíva súčasnej hektickej doby, egoizmus, rivalitu bez súcitu a vlastný osobný prospech, pripomínajúce džungľu. Akoby sa ľudstvo vracalo späť,“ uviedla kurátorka výstavy Marta Hučková. Vernisáž sa uskutoční 28. júna tohto roka, výstava potrvá do 26. augusta.

V Divočine dominuje figurálna tematika so zvieracími motívmi, kde ľudské postavy s excentrickým vzhľadom žijú vo svete s vlastnými pravidlami, vykonávajú každodenné rutinné úkony v nelogických časových a priestorových súvislostiach. Jednotlivé príbehy sú situované v nočnom podniku, v hotelovej izbe, na lúke. Obsahovo jednotlivé obrazy Divočiny taktiež evokujú metamorfózu zvieraťa na človeka a opačne, kde bežné návyky sú “postavené na hlavu” a svet sa zrazu stáva “divočinou”. Diela sú zmesou nekonvenčnej ikonografie realizované v technike olej – akryl. Autorka atmosféru kompozície obrazov umocňuje fresch farebnosťou impresívnej až neónovej palety. Súčasťou výstavy bude i monumentálna videoprojekcia.

Eva Hettmer je absolventkou bakalárskeho štúdia na VŠVU v Bratislave. Od roku 2009 individuálne vystavuje v rámci Slovenskej republiky, zúčastnila sa aj na kolektívnych výstavách na Slovensku, vo Francúzsku, v Českej republike, Maďarsku a Belgicku. Je finalistkou Toiles et toiles Prize 2009 vo francúzskom Touluse aj finalistkou nadácie VÚB Maľba 2011.
 

Vyberte región